За нас

Нашата Философия

В търсенето на алтернативи на традиционните ваканции, страстта ни към активното пътуване е нашата мисия. Активното пътуване е разликата между това да гледаш живота и да го живееш. Вдишвайки свежия горски аромат докато правите 15 километровото спускане с колело от подножието на връх Вихрен, вслушвайки се в тътена на буйните реки и водопади, множеството зрелищни кадри преминавайки през китните селаца Лещен, Ковачевица и Добърско сменящи се толкова бързо, колкото бързо въртите педалите на колелото. Вместо да преживявате света, като че ли е сте в музей и гледате всичко зад стъклото, BTour Ви кани да се докоснете до света с всичките си сетива. Пригответе се за едно незабравимо преживяване.

BTour има щастието да работи с екип от хора, които споделят нашата страст за да предложат възможно най-добрите Велосипедни турове, Планински преходи и Мултиспорт пътувания по цяла България. Не можем да си представим по-добър начин да се потопите в живота на един регион, да опознаете скритите късчета история и традиции, докато се наслаждавате на активното пътуване под собствената си власт и мускулна сила. Това са преживявания, които не можете да изпитате зад волана на автомобил, влак или автобус. Далеч от полираните пътеки на масовия туризъм нашите пътувания ще ви потопят в необятния свят, където винаги ще окривате нови предизвикателства, който ще ви насърчават за по-доброто разбиране на света, в който живеем.

Нашият екип

Благодарение на  мрежата ни от местни експерти, нашите водачи ще ви отведат по-дълбоко в региона, споделяйки неговата култура и кухня, дива природа и екология, неговата човешка и естествената история, плюс безброй малки и неочаквани моменти, който ще отворят сетивата ви, за да се насладите изцяло на непознатите места, през който преминавате.

Основатели на BTour : Иво Икономов и Костадин Русков

Иво е страстен любител на природната среда с над 15 години опит като пътешественик. Непрекъснато търсещ нови предизвикатества пътят му преминава от страстта му към ски спорта и уинд сърфинга през професионалния пейнтбол. Поставил основите на спортния пейнтбол  в България с организирането на над 17 републикански и международни турнири и с планирането на десетки тимбилдинг програми. Собственик на ППС, ИМИ СПОРТС и професионален евро рефер. Новата му страст е фрии дайвинга и създаването на нови тиймбилдинг прогрми .
”.... Удивително е да се гмурнеш в морските дълбини, в един необятен друг свят разчитайки само на въздуха в дробовете си и на вътрешната си концентрация. С годините и след десетки гмуркания имам чувството, че от гостенин в морският свят някак си се превръщам в естествен обитател. Дори октоподите сякаш не се крият толкова усърдно и ти позволяват да ги докосноснеш дори за малко, а рибите някак спокойно преминават все по-близо и по-близо.”

Костадин е роден в Банско, град преливащ от история и красота. Израснал в полите на най-красивата Пирин планина, той познава всичките й прелести, знайни и незнайни пътеки още от дете. Страстта му към ски спорта и фрирайдинга са неизбежни. От години, зимата е ски инструктор и фрирайд състезател, а лятото планински водач. А колко е различна величествената планина зиме и лете и колко силно те тегли все по-нагоре и по-нагоре. Завършва през 2013 НСА "Васил Левски" специалност туризъм - ориентиране. Новата му страст е активните пътешествия далеч от масовия туризъм.
”....Мултиспорт пътешествията са необятни. Възможността да планирам пътешествие използвайки различни начини за придвижване, усвоени от мен през годините, ме кара да предлагам нови и нови програми. С колело, каяк , каньониг или ски винаги има начин да се премине..”