Начало Планински преходи Планински преход хижа Синаница

Планински преход хижа Синаница

Планински преход хижа Синаница


Описание

Ден 1 - Пътуване 14км. от Банско до х. Вихрен-1950м., преход (5-6 часа) до х. Синаница-2185м. през Муратово езеро 2230м. Бъндеришка порта-2498м., Спано поле,Синанишка порта и Синанишка долина.

Ден 2 - Преход (5-6 часа) до вр. Синаница-2516м., Синанишка порта и от там до Банско по маршрута от Ден 1

Цената включва: Транспорт, лифтови такси, нощувки и планински водач.

Възможности за хранене: Всяка хижа предлага закуска, обяд и вечеря, както и сух пакет срещу заплащане. По желание всеки клиент може сам да осигури храната си за прехода.

Този планински преход е с дължина 7.5км., най-ниска точка 1950м. най-висока точка 2516м.
Първия километър на прехода е с малък наклон и е идеален за загряване на организма за предстоящото натоварване. Следва изкачване до Муратово езеро, от което се открива невероятна гледка към Бъндеришката долина и върховете на Тодорка. Кратката почивка, зареждаща с нови сили е последвана от най-трудната част на прехода, изкачване до Бъндеришка порта. Това е мястото разделящо Бънедишката и Спанополската долина и съответно гледката от там кара човек да се чуства като господар на света. Маршрута продъжава по Спанополската долина, която пък е с доста приятен релеф, защото няма значително стръмни места, а в същото време вървейки през нея се вижда почти цялата. Синанишката порта е следващото интересно място на марштута, разделящо Спанополската долина от Синанишката. Там се намират връх Синаница с неговите всеизвестни скални образувания, които променят цвета си в различното време на деноношието. Така първия ден от маршрута завършва с достигане на хижа Синаница.
След приятна почивка, вкусна вечеря, нощувка и закуска маршрута предлага две възможности за достигане обратно хижа Вихрен. Първата е обратно по маршрута от първия ден, а втората е изкачване на връх Синаница и Момин връх, достигане до Синанишка порта и отново обрато по маршрута от първия ден. Покоряването на тези два върха е изключително приятно изживяване с прекрасна гледка, но е подходящо за по-добре подготвени хора, затова от там се преминава не само по желание на клиента, но и по преценка на водача за физическото състояние на групата.

Специални предложения от btour.org

» виж повече

Изпрати на приятел
Твоето име:
Твоя e-mail:
Име на получателя:
E-mail на получателя:
Съобщение:
Изпрати запитване
Относно услуга:
Твоето име:
Твоя e-mail:
Телефон:
Вашето питане:
Въведи код:
Резервирай
Относно услуга:
Име и фамилия:
Твоя e-mail:
Телефон:
Дата:
Брой възрастни:
Брой деца:
Текст:
Въведи код:
Подходяща ли е тази екскурзия за мен?
Изберете подходящо пътуване.

Всички турове обявени в сайта се различават по физическа интензивност, продължителност, настаняване и
стил като целта е всеки да намери своето перфектно приключение.

Запознайте се с различни варианти на пътуване, които BTour ви предлага, като използвате
списъка с категории, вид, стил, продължителност, настаняване, трудност, минимум група.

Тази информация ще ви помогне за откриването на точното пътуване за вас.